Πως να απασχολώ το παιδί στο σπίτι;

0

Όλο και περισσότερα παιδία εθίζονται στην τεχνολογία. Παρακολουθούν πολλές ώρες  τηλεόραση ή παίζουν στο tablet και συνέχεια βαριούνται. Σίγουρα δεν μπορούν οι γονείς να αγοράζουν κάθε εβδομάδα καινούρια παιχνίδια γι’ αυτό σας προτείνουμε εύκολες έξυπνες και οικονομικές  λύσης απασχόλησης  των παιδιών σας στο σπίτι.

Από 2 ετών:
Το σουρωτήρι της μαμάς: Δώστε το σουρωτήρι των μακαρονιών και τοποθετήστε μερικά πολύχρωμα σύρματα χειροτεχνίας (pipe wire craft) ανάμεσα στις τρυπούλες και δημιουργήστε πολύχρωμες γέφυρες.

Ρακέτες στο σπίτι: Πάρτε 2 χάρτινα πιατάκια και κολλήστε τα σε ξυλάκι παγωτού ώστε να δημιουργηθεί χειρολαβή και να γίνει σαν ρακέτα, φουσκώστε και ένα μπαλόνι που θα γίνει η μπάλα.

Το κάστρο: Τοποθετήστε μια κουβέρτα ή ένα μεγάλο τραπεζομάντιλο πάνω από το τραπέζι της κουζίνας έτσι ώστε να καλύπτει όλο το χώρο μέχρι το πάτωμα. Μετά, απλά ζητήστε από το παιδί να μπει κάτω από το τραπέζι για να παίξει στο «κάστρο» του.

Από 3 ετών:
Χαρτόκουτο: Πάρτε ένα μεγάλο χαρτόκουτο, ρίξτε μέσα μαρκαδόρους, δεν χρειάζεται να πείτε κάτι, θα μπουν μέσα από μόνοι τους και θα ξεκινήσουν το ζωγράφισμα.

Αυτοκόλλητα:  Τα παιδιά λατρεύουν τα αυτοκόλλητα και θα τα λατρέψετε και εσείς όταν καταλάβετε πόση ώρα μπορούν να ασχολούνται με αυτά. Μπορείτε να δώσετε ένα ντοσιέ να τα κολλάνε πάνω στις διαφάνειες έτσι ώστε να μπορούν να τα ξεκολλούν και να φτιάχνουν συνεχώς κάτι καινούριο.

Ντραμς:  Δώστε στο παιδί μερικά πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία και κουτάλια μεταλλικά, ξύλινα και πλαστικά και δείξτε του πώς κάθε συνδυασμός τους βγάζει διαφορετικό ήχο (το πλαστικό δοχείο ακούγεται αλλιώς όταν το χτυπάς με το πλαστικό κουτάλι κι αλλιώς με το ξύλινο).

Από 4 ετών:
Κυνήγι Θησαυρού: Κρύψτε κάτι και αφήστε μερικά στοιχεία-σημειώσεις σκορπισμένα στο σπίτι που να έχετε ζωγραφίσει επάνω διάφορα πράγματα από το δωμάτιο που είναι κρυμμένος ο θησαυρός.

Κουτί μεταμφιέσεων: Πάρτε ένα παλιό κουτί και βάλτε μέσα όλες τις αποκριάτικες στολές που έχετε έτσι ώστε όποτε θελήσουν να μεταμφιέζονται ( Προτείνουμε από την ηλικία των 4ων έτσι ώστε να μπορεί να αλλάζει μόνο του την κάθε αμφίεση)

Μυστικός πράκτορας στο σπίτι: Κολλήστε σε σελοτέιπ κόκκινο νήμα με στρατηγικό τρόπο από τον ένα τοίχο  στον άλλο και ζητήστε τους να περάσουν απέναντι χωρίς να ακουμπήσουν στα νήματα.

Από 5 ετών:
Παιχνίδι φαντασίας:  Διαλέγετε διάφορα μικροαντικείμενα και ζητάτε από το παιδί να φανταστεί για τί άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα μια οδοντογλυφίδα για το κοντάρι σημαίας.

Διακόσμηση σκευών: Πάρτε μερικά ποτήρια που δεν τα θέλετε πια και παροτρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω τους με ειδικούς μαρκαδόρους για πορσελάνη που δεν ξεβάφουν.

Πόσες μπάλες θέλει το κέικ;: Πάρτε ένα παλιό ταψί για cupcakes και γράψτε μέσα ανακατεμένα ένα αριθμό στην κάθε θήκη. Δώστε στο παιδί πολύχρωμα πομ πομ και ζητήστε του να τοποθετήσει τόσα πομ πομ όσα λέει ο αριθμός.

Καλή διασκέδαση!!!

Διαβάστε επίσης εδώ “Δραστηριότητες για παιδιά ανα ηλικία”

Leave A Reply