Πάλεψα με τις κρίσεις πανικού και νίκησα

0

Τα τελευταία 3 χρόνια είχα συνεχώς κρίσεις πανικού. Οι κρίσεις ξεκίνησαν το 2015, μετά το θάνατο του αγαπημένου μου ξαδέλφου.

Πάθαινα κρίσεις σπάνια αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνονταν συχνότερες. Έφτασα σε σημείο να παθαίνω κρίσεις πανικού τουλάχιστον 2-3 φόρες την εβδομάδα.

Όταν πάθαινα τις κρίσεις έρχονταν ασθενοφόρο και με έπαιρνε στο νοσοκομείο.

Τις ώρες που ένιωθα να παθαίνω τις κρίσεις πανικού, ένιωθα να κόβεται η αναπνοή μου, να πονάω το στήθος μου και να νιώθω ότι θα σταματήσει η καρδία μου.

Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω, έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να πάω mall, θέατρο, club ή οπουδήποτε αλλού είχε κόσμο, ακόμη και στη δουλειά!

Σιγά σιγά ο οργανισμός μου εξασθένισε και έχασα πάρα πολλά κιλά.

Αποφάσισα λοιπόν ότι έπρεπε να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό. Ένιωθα ότι η ζωή μου έχει τελειώσει και έπρεπε να γίνω καλά, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους δυο μου αγγέλους.

Τον Αύγουστο πήγα σε ειδικό. Έχω ξεκινήσει αγωγή και δόξα το Θεό δεν έχω πάθει ξανά κρίση πανικού.  Τώρα πλέον πηγαίνω σε club, περπάτημα και νιώθω πολύ ευτυχισμένη.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την αγωγή είχα πολλά άτομα δίπλα μου να με στηρίζουν, να με βοηθούν, να με αγκαλιάζουν και να μου υπενθυμίζουν ότι είναι εδώ για μένα.

Όμως ο μόνος που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει είναι μόνο ο εαυτός σου και η θέληση που έχεις να γίνεις καλά.

Έχω κρίσεις πανικού, τι πρέπει να κάνω;

Θα συμβούλευα όλες τις γυναίκες που έχουν κρίσεις πανικού, να μην φοβηθούν να μιλήσουν για αυτό που βιώνουν, δεν είναι μόνο αυτές που έχουν κρίσεις πανικού, υπάρχει αρκετός κόσμος που υποφέρει από αυτό.

«Μην φοβάσαι να ξεκινήσεις αγωγή, μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τη δική σου ζωή. Θα πρέπει να το κάνεις όχι μόνο για σενα αλλά και για τους γύρω σου. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου γιατί η ζωή είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολύ μικρή και πρέπει να τη ζήσουμε. Θα πρέπει να ζήσουμε τη ζωή με τα καλά της και τα κακά της. Πλέον όλα αντιμετωπίζονται με θέληση, υπομονή και αγάπη. Μην φοβάσαι να μιλήσεις για το πρόβλημα που έχεις. Σε παρακαλώ ολόψυχα κάνε το, μην το καθυστερείς!  Χάνεις όμορφα χρόνια από τη ζωή σου!»

Φιλικά – Μαρία Μ.

Διάβασε επίσης  Επιλόχειος κατάθλιψη

Leave A Reply