Για να αποφύγεις δερματικά προβλήματα και ακμή, φρόντισε το σωστό καθαρισμό των πινέλων σου. Ακολούθησε τα βήματα:
Χρησιμοποιούμε τα πινέλα του μακιγιάζ κάθε μέρα – τα βυθίζουμε σε καλλυντικά, χαϊδεύουμε με αυτά το πρόσωπό μας. Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας.
Ακούγεται μάλλον παράλογο, αφού υπάρχουν για να μας κάνουν πιο όμορφες! Κάνε τον -τακτικό- καθαρισμό των πινέλων σου μέρος της ρουτίνας σου και θα δεις διαφορά.
Πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ;
Τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ σου είναι μια επένδυση και θα πρέπει να τα φροντίζεις ανάλογα. Τα ακουμπάς στο πρόσωπό σου καθημερινά και αποτελούν κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Προσπάθησε να καθαρίζεις τα πινέλα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι συχνότερα. Θα παρατείνεις το χρόνο ζωής τους και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ξεσπάσματα ακμής και δερματικούς ερεθισμούς.
Το σαμπουάν για μωρά είναι μια καλή εναλλακτική λύση
Αν δεν έχεις ένα κανονικό καθαριστικό για τα σύνεργα του μακιγιάζ σου, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά υποκατάστατα – όπως το σαμπουάν για μωρά! Ξέπλυνε καλά το σαμπουάν και -πολύ σημαντικό- βάλε τα βουρτσάκια και τα πινέλα ξαπλωτά σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Μην βάλεις τα βουρτσάκια και τα πινέλα σου να στεγνώσουν σε όρθια θέσηαφού μπορεί το νερό να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.
Χάρισε έξτρα φροντίδα στα πινέλα σου
“Για έναν βαθύ καθαρισμό, βάζω οινόπνευμα σε ένα ρηχό μπολ και βρέχω τα πινέλα από μπροστά και από πίσω”, λέει η makeup artist Margi Tobey. Πέρασε και τις λαβές του με οινόπνευμα. Μετά χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν για βούρτσες.
Η Tobey προτείνει μια φόρμουλα με ελαιόλαδο το οποίο διασπά το μακιγιάζ ακόμη και στο βάθος του πινέλου.
“Θυμήσου πως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τις τρίχες. Μην αφήνεις το νερό να πέσει επάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, επειδή θα χαλαρώσει η κόλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου. Ξεκίνα βρέχοντας το πινέλο με χλιαρό νερό, ύγρανε το σαπούνι, πέρασε το πινέλο σε ένα βάζο και ξέπλυνε. Μου αρέσει να ξεβγάζω το πινέλο τρίβοντάς το με κυκλικές κινήσεις μέσα στην παλάμη μου”, λέει η Tobey.
Ολοκλήρωνε πάντα απορροφώντας με μια πετσέτα τα πολλά νερά και στέγνωσέ το ξαπλωτό σε μια πετσέτα – κατά προτίμηση στην άκρη ενός τραπεζιού ή επάνω στην απλώστρα των ρούχων ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να στεγνώσει πιο γρήγορα το πινέλο. Έχε υπόψη σου πως θα χρειαστεί κάποια ώρα μέχρι να στεγνώσουν τα πινέλα σου, έτσι προτίμησε να τα πλύνεις το βράδυ.
Αν δεν έχεις χρόνο, χρησιμοποίησε οινόπνευμα
Ψέκασέ το στις τρίχες ή επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και πέρασε τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί και/ή σκούπισέ τα με μια πετσέτα βρεγμένη με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα σκοτώνει επίσης τα μικρόβια και τα βακτήρια.
Ο χρόνος έχει σημασία
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι πως μουλιάζουμε για πολλή ώρα τα πινέλα στο νερό. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα επειδή επιτρέπεις στο νερό να μπει στην κόλα που συγκρατεί τις τρίχες και να τη χαλαρώσει με αποτέλεσμα το να αρχίσουν να πέφτουν οι τρίχες του πινέλου.
Πηγή: shape.gr