Εγγραφές – μετεγγραφές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

0

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τις εγγραφές και τις μετεγγραφές στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Πότε: 21- 23 Ιανουαρίου 2019
Δικαίωμα εγγραφής: όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο.

Υποχρεωτική εγγραφή

Στην Προδημοτική τάξη: παιδιά που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2014
Στην Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση: παιδιά που γεννήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2014 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014
Στην Α΄ τάξη: παιδιά που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013


Η φοίτηση στην Υποχρεωτική Δημόσια Εκπαίδευση είναι δωρεάν.


Απαραίτητα πιστοποιητικά:

  1. Έντυπο ΥΠΠ 11 για την Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση και Προδημοτική τάξη ή
    Έντυπο ΥΠΠ 30 για την εγγραφή σε Δημόσιο/Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο
  2. Πιστοποιητικό γέννησης για παιδιά που γεννήθηκαν στην Κύπρο ή
    για παιδιά που γεννήθηκαν εκτός Κύπρου απαιτείται επίσημο Πιστοποιητικό Γέννησης από την Αρμόδια Αρχή
  3. Δύο λογαριασμοί (σκυβάλων και ηλεκτρικού ρεύματος)
    Γονείς που ενοικιάζουν κατοικία αφού δεν έχουν σκυβάλων θα πρέπει να προσκομίσουν επιπρόσθετα από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και το ενοικιαστήριο έγγραφο
    Γονείς που μετοίκησαν πρόσφατα και δεν έχουν λογαριασμό σκυβάλων, θα πρέπει να προσκομιστεί η άδεια οικοδομής και πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.
    Παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, Προδημοτικής τάξης και Α΄τάξης που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια που φοιτούν στο ίδιο κατά την παρούσα σχολική χρονιά), γίνονται δεκτά χωρίς βεβαίωση της διεύθυνσης.
  4. Κατάσταση εμβολιασμού: Παιδιά που θα εγγραφούν στην Α΄τάξη, χρειάζονται αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού ή της σχετικής σελίδας του Βιβλιαρίου Υγείας, όπου θα φαίνεται η κατάσταση εμβολιασμού του παιδιού και θα αναγράφεται το όνομά του.
  5. «Βεβαίωση Φοίτησης»
    Παιδιά της Α΄τάξης Δημοτικού Σχολείου, χρειάζονται «Βεβαίωση φοίτησης» από εγκεκριμένο Νηπιαγωγείο
    Αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία μπορούν να υποβάλουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας, 3 – 4 8/12 χρονών, δηλαδή όσα παιδιά γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2016. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα εξασφαλίσουν θέση, νοουμένου ότι παραμένουν κενές θέσεις μετά την εγγραφή των παιδιών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τη φοίτησή τους, τα παιδιά ηλικίας 3 – 4 8/12 χρονών καταβάλλουν μηνιαία δίδακτρα.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Αιτήσεις θα υποβάλλονται στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας κατά το τριήμερο 21-23 Ιανουαρίου 2019.

Τι χρειάζεται
α) εγγραφή του παιδιού στο σχολείο της εκπαιδευτικής του περιφέρειας και εξασφάλιση του εντύπου ΥΠΠ 28 «Βεβαίωση Εγγραφής σε Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο»
β) Έντυπο ΥΠΠ 28
γ) Έντυπο ΥΠΠ33
Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο από γονείς/κηδεμόνες παιδιών ηλικίας Δημοτικού, Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Προδημοτικής τάξης.

Ενημέρωση σχετικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής τους μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (ΕΟΣ) έχουν υποχρεωτική φοίτηση μέχρι τις 15:15 ή μέχρι τις 16:00 (εκτός Τετάρτης όπου ισχύει το ωράριο 7:45 μέχρι 13:05).

Ισχύει ένα μόνο ωράριο αποχώρησης και όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν μπορούν να το τηρήσουν, θα πρέπει να αιτηθούν εγγραφή/μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, κατά την περίοδο των εγγραφών/ μετεγγραφών (21-23 Ιανουαρίου 2019).

Ενημέρωση από το Υπουργείο

Leave A Reply