Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία

0

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία

Αγαπητή μανούλα! Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, είμαι σίγουρη ότι οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά είναι στο ζενίθ.


Η τσάντα έτοιμη, πήραμε την καλύτερη, τα ρούχα στη ντουλάπα, όλα τακτοποιημένα!

Κανόνισες ήδη σε ποια φροντιστήρια θα πηγαίνει το παιδί και ποιος θα το μεταφέρει από το σχολειό στο σπίτι ή στη λέσχη το απόγευμα.

Μήπως ξέχασες κάτι σημαντικό; Μίλησες στο παιδί σου για τον σχολικό εκφοβισμό;
Του εξήγησες ότι πρέπει να σεβόμαστε τους συμμαθητές μας;


Του είπες ότι στο σχολείο θα υπάρχουν παιδάκια με αναπηρίες τα οποία έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση μαζί του;


Είπες του παιδιού ότι θα υπάρχουν παιδάκια διαφορετικά από αυτόν; Ότι πιθανόν να έχουν άλλο χρώμα στο δέρμα τους, ότι δεν θα μιλάνε καλά τα Ελληνικά;

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία του είπες ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κοροϊδεύει ή να ενοχλεί σωματικά / λεκτικά τους συμμαθητές του;

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία του είπες ότι αν κάποιος τον ενοχλεί στο σχολείο θα πρέπει να το πει αμέσως στην δασκάλα του;


Εξήγησε του ότι αν δέχεται επίθεση καθημερινά, θα πρέπει να έχει τη δύναμη να φωνάξει «φτάνει» και να ζητήσει άμεσα τιμωρία.

Όταν το θύμα δώσει το μήνυμα ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές τότε και ο θήτης θα σταματήσει να το κάνει.

Αγαπητή μαμά, η παιδεία ξεκινά από το σπίτι! Ότι προσπάθειες κι αν γίνονται στο σχολείο, αν το παιδί μας δεν μεγαλώσει με τις βασικές αρχές τότε σαν γονείς δεν κάναμε τίποτα!

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, σε παρακαλώ μίλα στο παιδί σου, πες του ότι δεν επιτρέπεται να ενοχλεί τους συμμαθητές του ούτε να ανέχεται ενοχλήσεις από αυτούς!

♡ Με αγάπη μια μαμά που το παιδί μου βίωσε με άσχημο τρόπο σχολικό εκφοβισμό και αναγκάστηκε στα μέσα της χρονιάς να αλλάξει σχολείο!

Καλή σχολική χρονιά με αγάπη και σεβασμό.

Διάβασε επίσης: Σχολικός εκφοβισμός / bullying

Leave A Reply