Ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας

0

Ας υποθέσουμε ότι επιλέξατε ήδη ποιος θα φροντίζει το παιδί σας όταν εσείς θα επιστρέψετε στη δουλειά.  Επομένως μένει μόνο το μικρό check- list με πράγματα που θα κάνετε και θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε πίσω στην δουλειά, όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ο συγκεκριμένο κατάλογος check list, περιλαμβάνει κάποιες συνήθειες τις οποίες αρκετές γυναίκες εφάρμοσαν κατά την επιστροφή τους στο χώρο εργασίας.

Τράπεζα γάλακτος
Καταρχήν θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ενόσω βρίσκεστε στη δουλειά το μωράκι σας θα έχει όσο απόθεμα μητρικού γάλατος χρειάζεται για να το κρατήσουν χορτασμένο μέχρι να επιστρέψετε.
Μια καλή αντλία θα σας βοηθήσει πολύ στην δημιουργία τράπεζας μητρικού γάλατος. Εναλλακτικά μπορείτε να νοικιάσετε νοσοκομειακή αντλία. Ξεκινήστε την δημιουργία τράπεζας μητρικού γάλατος, ένα μήνα πριν την ημερομηνία επιστροφής σας στη δουλειά.

Μια φωτογραφία του μωρού σας
Αρκετές μητέρες αναφέρουν ότι τους βοήθησε πολύ να έχουν στο χώρο εργασίας τους, διακριτικά μια φωτογραφία του μωρού τους. Υπάρχουν στιγμές που θα λησμονείτε το μωράκι σας, και η φωτογραφία αυτή θα είναι παρηγοριά.
Κάποιες άλλες όμως βλέποντας την φωτογραφία του μωρού τους ένιωθαν επιπλέον στεναχώρια και επέλεξαν να μην την έχουν σε εμφανή σημείο.

Υγιεινά σνακ
Προμηθευθείτε από την υπεραγορά σακουλάκια με υγιεινά σνακ. Κάποτε οι πολλές ώρες εργασίας, οι συνεχόμενες συναντήσεις δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα και καταφεύγουμε σε εύκολες, γρήγορες αλλά όχι και τόσο υγιεινές λύσεις. Ένα μικρό σακουλάκι με υγιεινό σνακ, φρούτα και λαχανικά θα μας κρατήσουν σε ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα μας.

Μην φοράτε τα ρούχα της εγκυμοσύνης
Επειδή πιθανόν να μην σας ταιριάζουν τα ρούχα που φορούσατε πριν την εγκυμοσύνη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φοράτε τα ρούχα της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε τα παντελόνια σας, με ριχτές φανέλες και δώστε χρόνο στο κορμί σας να επανέλθει στα κιλά του.
Μην ξεχνάτε όμως ότι χρειάζεται υπομονή. Αν μόνο η μήτρα χρειάζεται 6-10 εβδομάδες για να επιστρέψει στο μέγεθος πριν την εγκυμοσύνη, τότε χρειάζονται λίγοι μήνες και στο σώμα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα κιλά προ εγκυμοσύνης.

Δοκιμαστική κούρσα
Επιλέξτε μια ημέρα προς το τέλος της άδειάς σας για να δοκιμάσετε το νέο πρόγραμμα. Υπολογίστε πόση ώρα θα χρειαστείτε για να πάρετε το παιδί ή τα παιδιά στο σχολείο. Κάντε την κούρσα την ώρα που υπολογίζετε ότι θα ξεκινάτε κανονικά. Πιθανόν να διαπιστώσετε ότι τελικά χρειάζεστε 10 ή ακόμα και 20 λεπτά περισσότερο χρόνο.

Οργάνωση
Οργανώστε τις δουλειές του σπιτιού, το ψώνισμα από την υπεραγορά αλλά και το μαγείρεμα.  Πλέον θα πρέπει να βρίσκετε μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις, ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας.
Προγραμματίστε το φαγητό εβδομαδιαία, έτσι δεν θα τρέχετε τελάυταία στιγμή να προμηθευτείτε τρόφιμα από την υπεραγορά για ναμαγειρέψετε.
Υπολογίστε μισή ώρα καθημερινά για τα βασικά όσο αφορά το καθάρισμα του σπιτιού.

Leave A Reply