Πολλαπλή κύηση: 7 μυστικά για να φροντίζεις τον εαυτό σου

0

Αν η εγκυμοσύνη σου είναι διπλή, τριπλή ή ακόμα και τετραπλή χρειάζεσαι περισσότερη προσοχη από ότι σε μια κανονική εγκυμοσυνη.

Διάβασε πιο κάτω μικρές συμβουλές που θα κάνουν την εγκυμοσύνη σου να κυλίσει ομαλά.

1. Να τρως λίγο και συχνά. Επειδή το στομάχι σου έχει πλεον μικρότερο χώρο, πιθανόν να το νιώθεις φουσκωμένο ακόμα και μετά από ένα ποτήρι χυμό! Το συχνό «τσίμπημα» θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ενέργεια που χρειάζεσαι στα επιθυμητά επίπεδα

2. Ύπνος. Όπως είναι αναμενόμενο, χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση, γι αυτό θα πρέπει να βρίσκεις περιόδους ησυχίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Κολύμπι. Όταν είσαι στο νερό οι επιδράσεις της βαρύτητας πάνω στα μωρά σου μειώνονται και εσυ ανακουφίζεσαι. Το κολύμπι, είναι μια εξαιρετική άσκηση για να μειωθεί η πίεση στη λεκάνη και να περιοριστούν οι πόνοι της μέσης.

4. Μαξιλάρι. Για να ανακουφιστείς και να εμποδίσεις τους πόνους στην μέση που είναι συνηθισμένοι στις πολλαπλές κυήσεις, να έχεις μαζί σου μαξιλάρι στήριξης της μέσης.

5. Βάρος. Προσπάθησε να αποφεύγεις όσο γίνεται τις δουλειες του σπιτιού, ζητώντας βοήθεια από τον σύζυγο ή φίλους. Επίσης προσπάθησε να μη σηκώνεις βάρη ή μικρά παιδιά.

6. Αργά και σταθερά. Επειδή τα αγγεία σου έχουν διαταθεί περισσότερο και το αίμα τρέχει προς τα πόδια όταν σηκώνεσαι, πιθανόν νιώθεις ζαλάδα ή τάσεις λιποθυμίας. Γι αυτό να σηκώνεσαι αργά.

7. Θέση ύπνου. Προσπάθησε να ξαπλώνεις σε πλαγιά θέση χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι στο πλάι που να στηρίζει την κοιλιά σου. Όταν ξαπλώνεις ανάσκελα περιορίζεται η αιμάτωση του πλακούντα και μπορεί να νιώθεις ζάλη

Leave A Reply