Μια από τις πολλές απορίες μιας νέας μαμάς είναι η διατροφή του παιδιού της. Πότε μπορεί να ξεκινήσει το παιδί μου τις στερεές τροφές; Ένας οδηγός διατροφής σίγουρα βοηθά να λύσουμε τις απορίες μας.
Με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια οι γονείς νιώθουν χαρά αλλά και συνάμα ευθύνη για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού τους. Ιδιαίτερα η μητέρα, που είναι και η κύρια υπεύθυνη για την διατροφή του παιδιού και πρέπει να του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός του για να αναπτυχθεί σωστά.
Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η διατροφή του βρέφους στον πρώτο χρόνο της ζωή του είναι σημαντική και ιδιαίτερα καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του.
Η διατροφή αποτελεί μέρος των παραγόντων που επηρεάζουν τη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών. Η επίδραση αυτή ξεκινά από την εμβρυική ανάπτυξη, συνεχίζεται στον πρώτο χρόνο ζωής μέχρι και όλη την παιδική ηλικία.
Τα αποτελέσματα διαφόρων μελετών έχουν καταδείξει ότι η διατροφή στον πρώτο χρόνο ζωής ενός βρέφους μπορεί να επιδράσει σε διάφορες ασθένειες όπως αλλεργικές παθήσεις, παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, υπερλιπιδαιμία, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και κοιλιοκάκη.
Ακολουθεί οδηγός διατροφής από την γέννηση μέχρι τον πρώτο χρόνο ζωής από την Παυλίδου Μαρία, Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.
Σκοπός αυτού του οδηγού είναι να σας βοηθήσει να παρέχετε την βέλτιστη διατροφή στο παιδί σας για την σωστή ανάπτυξη του αλλά και για την μελλοντική πρόληψη ασθενειών.
Κατέβασε τον οδηγό διατροφής εδώ
Διάβασε επίσης : Αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος