New year’s resolution για μαμάδες

0

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες βλέπουμε τους στόχους της νέας χρονιάς των φίλων μας. Αυτούς που τους δημοσιεύουν γιατί κάποιοι τους κρατάνε μυστικό.
Σαν μαμάδες έχουμε ένα λόγο περισσότερο να θέσουμε νέους στόχους για το 2019. Πιο κάτω μοιράζομαι μαζί σας 6 από τους πιο ωραίους στόχους που διάβασα από μαμάδες για να εμπνευστείς.

1.Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες
Γενικά δεν είναι καλό να συγκρινόμαστε με άλλους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα.
Πολλές φορές έπεσα στην παγίδα να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες μαμάδες, ειδικά στον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το ένστικτο μας και θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για τα παιδιά μας, αποφεύγοντας να συγκρινόμαστε με άλλες.

2.Αφιέρωσε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου
Σαν μαμά αφιερώνω πολύ χρόνο στην ανατροφή του παιδιού μου καθώς και τη φροντίδα του σπιτιού. Και το παράδοξο είναι όταν τελικά αφιερώνω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου με κυριεύουν οι τύψεις!
Μερικά πράγματα που θα ήθελα να κάνω τη νέα χρόνια είναι 20 λεπτά περπάτημα. Ο καθαρός αέρας μας ηρεμεί. Το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ. Όσο μπορείς αρκεί να κρατήσεις λίγα λεπτά την ημέρα για να καθαρίσει το μυαλό σου.
Κατά καιρούς ανανέωσε το κτένισμα σου ή άλλαξε χρώμα στα μαλλιά!

3.Μάθε να λες όχι
Μπορεί να είστε μια μαμά που τα προλαβαίνει όλα και δεν θέλει να χαλάσει σε κανένα χατίρι, αλλά είσαι κι εσύ άνθρωπος.
Πολλές φορές τυχαίνει να σου ζητάνε χάρες που σε βγάζουν από το πρόγραμμα σου, και για να μην χαλάσεις κανένα χατίρι δεν λες ποτέ όχι.
Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πεις και κανένα όχι. Κανένας δεν θα κρατήσει κακία και δεν θα χρειαστεί να φορτώνεσαι έξτρα βάρος και άγχος.

4.Μέτρα μέχρι το 10
Πολλές φορές νιώθεις ότι θέλεις να τα φωνάξεις για να βρεις το δίκαιο. Τις περισσότερες φορές μετανιώνεις γιατί όταν ηρεμίσεις καταλαβαίνεις ότι δεν άξιζε τον κόπο. Όταν νιώθεις συναισθηματικά φορτισμένη πάρε βαθιές αναπνοές και μέτρα μέχρι το 10. Αν χρειαστεί μέτρα μέχρι το 20 (εγώ μετρώ μέχρι το 50 συνήθως). Προσπάθησε να αφήσεις το θυμό να περάσει και θα δεις ότι αυτή θα είναι η καλύτερη αντίδραση που θα κάνεις. Όταν δεν αξίζει τον κόπο να τσακωθείς, να φωνάξεις και να παρεξηγηθείς άστο να φύγει.

5.Απομακρύνσου για λίγο από το κινητό
Άφησε για λίγο το κινητό μακριά σου. Όταν περνάς χρόνο με τα παιδιά σου, άσε το κινητό σου μακριά. Αυτό θα βοηθήσει τη σχέση μεταξύ σας καθώς θα είσαι 100% εστιασμένη σε αυτό που κάνετε.
Όταν κοιμηθούν τα παιδιά μπορείς να ελέγξεις το Instagram και το Facebook για να χαλαρώσεις.

6.Μια ώρα έξτρα την εβδομάδα με τα παιδιά
Ακόμη και όταν έχεις τη χειρότερη μέρα στη δουλειά, μια μεγάλη αγκαλιά από το μικρό σας μπορεί να μειώσει το άγχος.
Μια ώρα περισσότερη την εβδομάδα αφιερωμένη στα παιδιά ισοδυναμεί με 8 λεπτά περίπου την ημέρα. 8 μόνο λεπτά μπορείς να πάρεις αγκαλιά τα παιδιά σου και απλά να τους διηγηθείς μια ιστορία από τα παιδικά σου χρόνια. Τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Κάνε κι εσύ τη λίστα με τους στόχους σου για τη νέα χρονιά και σου εύχομαι πραγματικά να τους πετύχεις.

Leave A Reply