5 πράγματα για το παιδί που δεν ήξερες πριν να γεννηθεί

0

Πριν καν αποκτήσεις το πρώτο σου μωρό, νιώθεις πολύ εξοικειωμένη με την ιδέα της μητρότητας.


Όταν όμως φτάσει η υπέροχη εκείνη στιγμή που το μωράκι θα φτάσει στην αγκαλιά σου, αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα να μην είναι όπως τα ήξερες.
Υπάρχουν τελικά τόσα πολλά πράγματα που κανείς δεν σου είπε μέχρι τώρα.


Ζητήσαμε λοιπόν από μαμάδες να μας πουν ποια πράγματα τους έκαναν εντύπωση μετά τον ερχομό των παιδιών τους.

Ποια πράγματα δεν γνώριζαν πριν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί;

Οδοντοφυΐα
Όταν το μικρό, βγάζει δόντια. Εφιάλτης. Σάλια, πόνος, κλάμα! Πυρετός. Κάποια από τα συμπτώματα που προκαλεί η οδοντοφυΐα στα βρέφη. Ναι τα παιδιά περνάνε άσχημα τη φάση αυτή. Άλλα πιο εύκολα και άλλα πιο δύσκολα.

Ετοιμάσου για την περίοδο αυτή, με πολλή υπομονή. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ένα παιδί μπορεί να έχει ακόμα και πονοκέφαλο από τον πόνο που του προκαλεί η οδοντοφυΐα. Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, συμβουλεύσου τον παιδίατρο του παιδιού για να λύσεις που μπορεί να απαλύνουν λίγο τον πόνο και την φαγούρα.


Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με άλλο
Θα καταλάβεις σύντομα ότι κανένα παιδί δεν ήρθε σε αυτό τον κόσμο με οδηγίες χρήσεις. Επίσης κανένα παιδί δεν μοιάζει με άλλο. Άρα σε όσα σεμινάρια, εκδηλώσεις κι αν πήγες πριν να γεννήσεις, όσα βιβλία για την ανατροφή του παιδιού κι αν διάβασες, θα καταλάβεις σύντομα ότι τα περισσότερα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο δικό σου παιδί.

Κάθε παιδί χρειάζεται τη δική του προσέγγιση, και δεν θα πρέπει να το συγκρίνουμε με άλλα.

Το σπίτι δεν θα είναι ποτέ όπως πριν
Όσο οργανωμένη και τελειομανής κι αν είσαι, ο χρόνος που απαιτείτε για τη φροντίδα του παιδιού είναι πολλής. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι αυτό. Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν, οι στιγμές με τα παιδιά είναι πολύτιμες και κανένας δεν θα σου πει οτιδήποτε για το σπίτι.

Φοβίες
Οι φοβίες για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού ξεκινούν πριν ακόμα γεννηθεί. Το να κρατάς στα χέρια σου ένα μικρό πλασματάκι, του οποίου η ζωή εξαρτάται από εσένα 24 ώρες το 24 ωρο, είναι κάτι που στις περισσότερες προκαλεί άγχος.


Καθώς το παιδί μεγαλώνει, μεγαλώνει και λίστα με τα πράγματα που μας προκαλούν ανησυχία. Με σωστή καθοδήγηση όσον αφορά την ασφάλεια, και τη διατροφή όλα θα πάνε καλά και δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας.


Το παιδί πάνω απ όλα
Το να βάζεις το παιδί σου πάνω απ όλα δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το αποφασίσεις ή να το προγραμματίσεις. Είναι κάτι που κάνεις χωρίς να το καταλάβεις.

Από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείς, η σκέψη είναι στο παιδί σου, να ξυπνήσει καλά, να φάει ένα υγιεινό πρωινό, να έχει καθαρά και σιδερωμένα ρούχα.


Να κάνει το μπάνιο του στην ώρα του για να μην χαλάσει η ρουτίνα του, να περιμένεις να κοιμηθεί και μετά να φροντίσεις κι εσύ τον εαυτό σου. Με όση δύναμη σου έχει απομείνει φυσικά.

Και το ωραίο είναι ότι την επόμενη μέρα το πρωί ξεκινάς τα ίδια χωρίς κανένα παράπονο.

Απόλαυσε τις υπέροχες στιγμές που σου προσφέρει η μητρότητα.

Διάβασε επίσης Δεν είσαι εγωίστρια, είσαι ρεαλίστρια

Leave A Reply