Επίσκεψη στην κλινική – Οι 5 εντολές

0

Η επίσκεψη στην κλινική, όταν γεννήσει μια φίλη μας ή άτομο από το οικογενειακό μας περιβάλλον είναι τυπική απλά για να δώσουμε τις ευχές μας.

Χρόνος επίσκεψης

Δεν χρειάζεται να μείνουμε εκεί με τις ώρες. Μπορούμε να ευχηθούμε στους νέους γονείς και η διάρκεια της επίσκεψης μας να είναι περίπου 20 λεπτά. Μια λεχώνα χρειάζεται συνεχώς ιατρική φροντίδα και πιθανόν η παρουσία μας εκεί να την κάνει να νιώθει άβολα.

Επίσης τα νεογέννητα χρειάζεται να θηλάζουν κάθε 2-3 ώρες. Η παρουσία γνωστών στο δωμάτιο δεν βοηθά τις πρώτες σημαντικές ώρες του θηλασμού.

Ωράριο επισκεπτηρίου

Θα πρέπει να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε τις ώρες επισκεπτηρίου, είτε είναι κλινική είτε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε επίσκεψη ότι ώρα θέλουμε. Αν δεν γνωρίζουμε τις ώρες επισκεπτηρίου μπορούμε απλά να κάνουμε ένα τηλεφώνημα για να τις μάθουμε.

Κρυωμένοι ή άρρωστα παιδιά

Όταν είμαστε άρρωστοι, ή όταν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι που είναι άρρωστα, δεν θα πάμε επίσκεψη σε νεογέννητο. Η μεταφορά μικροβίων είναι πολύ επικίνδυνα και για το νεογέννητο και για την γυναίκα που μόλις γέννησε. Επομένως ενημερώνουμε τηλεφωνικώς ότι δεν θα καταφέρουμε να τους επισκεφθούμε λόγω ασθένειας.

Οι περισσότερες κλινικές και νοσοκομεία πλέον δεν δέχονται επισκέψεις αν οι ενήλικες έχουν μαζί τους μικρά παιδιά.

Κανόνες υγιεινής

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Δεν πρέπει να επισκεφθούμε το νεογέννητο και φορούμε έντονα αρώματα. Σε καμία περίπτωση δεν καπνίζουμε πριν την επίσκεψη και βεβαιωνόμαστε ότι τα ρούχα μας δεν μυρίζουν τσιγάρα.

Αν η μητέρα του παιδιού μας παροτρύνει να το κρατήσουμε για λίγο, πλένουμε τα χέρια μας και ζητάμε υγρό που αποστειρώνει τα χέρια.  

Περιττά σχόλια

Αποφεύγουμε περιττά σχόλια σχετικά με την εμφάνιση της λεχώνας και του νεογέννητου. Ναι μόλις γέννησε και είναι λογικό να φαίνεται ταλαιπωρημένη, δεν χρειάζεται να της το θυμίζουμε.

Τα νεογέννητα μόλις γεννηθούν φαίνονται ζαρωμένα. Δεν είναι ευγενικό να ξεκινήσουμε τα σχόλια σχετικά με το ποιου μοιάζει.

Αν δεν προλάβουμε να επισκεφθούμε στην κλινική το νεογέννητο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να το επισκεφθούμε στο σπίτι αφήνοντας χρόνο στην μητέρα και στο παιδί να προσαρμοστούν στο καινούργιο τους περιβάλλον.
Δεν ξεκινάμε ποτέ να πάμε για επίσκεψη αν πρώτα δεν συνεννοηθούμε τηλεφωνικώς με την οικογένεια.

Διάβασε εδώ τι πρέπει να προσέξεις αν θα πας επίσκεψη στο σπίτι.

Leave A Reply