5 Πράγματα που πρέπει να σεβαστούν οι επισκέπτες, όταν πρόκειται να επισκεφθούν ένα νεογέννητο στο σπίτι

0


Και να που έφτασε η στιγμή μετά την γέννηση και την παραμονή στο μαιευτήριο, επιτέλους μαμά και παιδί επιστρέφουν στο σπίτι.  

Αυτό σημαίνει και η έναρξη επισκέψεων. Είτε αφορά στενό οικογενειακό κύκλο είτε αφορά φίλους και συνεργάτες, η επίσκεψη στο σπίτι θα πρέπει να γίνεται πάντα με προσοχή και σεβασμό στην οικογένεια που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μπορεί η άφιξη του μικρού μας να φέρνει χαρά σε όλους αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχει υπόψη ο επισκέπτης πριν κτυπήσει το κουδούνι.

Το πρώτο πράγμα είναι, αν υπάρχουν μικρά παιδιά να μείνουν στο σπίτι

Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θα πρέπει να κάνουν ησυχία. Μια γυναίκα που μόλις γέννησε καθώς και το νεογέννητο βρίσκονται σε κατάσταση προσαρμογής και χρειάζονται ησυχία. Οι πρώτες μέρες θηλασμού είναι δύσκολες.

Διάβασε 7 απλά βήματα για επιτυχία στον θηλασμό

Καλύτερα τα μικρά παιδιά να μένουν στο σπίτι για να μην χρειάζεται να τους γίνονται συνεχώς παρατηρήσεις για να κάνουν «ησυχία».

Αποφυγή άστοχων συμβουλών

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει μια νέα μαμά είναι η λίστα με συμβουλές και κριτικές. Δεν κριτικάρουμε ποτέ μα ποτέ τις επιλογές της μαμάς.

Δεν μας νοιάζει ούτε αν δίνει ξένο γάλα στο μωρό της ούτε αν την ξεγέλασε ο γιατρός και γέννησε με καισαρική! Δεν μας αφορά, δεν κρίνουμε ποτέ. Επίσης δεν θα της υποδείξουμε πως θα μεγαλώσει το δικό της μωρό.

Εξαίρεση γίνεται μόνο αν η ίδια μας ζητήσει συμβουλές, διαφορετικά τις κρατάμε για εμάς.

Διάρκεια επίσκεψης

Η επίσκεψη στο σπίτι της νέας μαμάς θα πρέπει να είναι σύντομη. Η νέα μαμά προσπαθεί να συνέλθει από τον τοκετό, πιθανόν και από καισαρική η οποία είναι εγχείρηση. Το ξενύχτι και η κούραση χρειάζονται ξεκούραση. Οι επισκέψεις μας θα πρέπει να είναι σύντομες.

Άτομα που είναι άρρωστα δεν πρέπει να επισκέπτονται το νεογέννητο

Είτε είσαι άρρωστη είτε αρρώστησες πρόσφατα αν και θεωρείτε δεδομένο, θα πρέπει να το αναφέρουμε. Δεν έχεις λόγο να επισκεφθείς τη λεχώνα και το νεογέννητο.

Επισκέψεις σε περίοδο ασθένειας είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Το νεογέννητο δεν μπορεί να πάρει φαρμακευτική αγωγή και αν κολλήσει κάτι από τους επισκέπτες πιθανόν να του δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία του.

Δεν θα παρεξηγήσει κανείς αν δεν πάμε για επίσκεψη μόλις επιστρέψει στο σπίτι η μαμά και το μωρό. Μπορείς να ευχηθείς από το τηλέφωνο και να εξηγήσεις το λόγο της αναβολής.

Μην περιμένεις να κρατήσεις πάνω σου το νεογέννητο

Κατά την επίσκεψη μας στο σπίτι με το νεογέννητο η κάθε μαμά έχει τα δικά της πιστεύω σχετικά με την ανατροφή του παιδιού της. Συνήθως μια γυναίκα μόλις γεννήσει είναι υπερπροστατευτική με το μικρό της, και η εικόνα να κρατούν συνεχώς οι επισκέπτες το νεογέννητο να μην είναι επιθυμητή. Θα πρέπει να σεβαστούμε λοιπόν την μητέρα και να μην την φέρνουμε σε δύσκολή θέση ζητώντας την να κρατήσουμε το μωρό.

Διάβασε επίσης: Οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Leave A Reply