Κεραλοιφή – ότι πιο αγνό για την αλλαγή της πάνας

0

Πρώτη φορά που άκουσα για την κεραλοιφή ήταν από τη γιαγιά μου χρόνια πριν να αποκτήσω δικό μου παιδί!

Μου μίλησε για τις ιδιότητες της κεραλοιφής την ώρα που άλλαζα πάνα στο ανιψάκι μου και άπλωνα την πανάκριβη κρέμα που μου άφησε εκεί η μητέρα της.

Ερχόμαστε χρόνια μετά από αυτή τη συζήτηση ετοιμάζοντας τη βαλίτσα τοκετού για το νοσοκομείο να τοποθετώ με προσοχή το βαζάκι με την κεραλοιφή που μόλις αγόρασα.

Πλέον ξεκινήσαμε να ψάχνουμε όσο πιο αγνά προϊόντα για τα παιδιά μας. Επιστρέφουμε στη φύση.

Τι είναι όμως η κεραλοιφή που τόσο περήφανα η γιαγιά μου εξηγούσε;

Η κεραλοιφή είναι μια λιπαρή κρέμα για την περιποίηση του δέρματος. Τα βασικά υλικά για την παρασκευή της είναι το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο.

Από εκεί και πέρα μπορούν να προστεθούν και διάφορα έλαια ανάλογα με τη χρήση της.

Οι ιδιότητες της είναι πολλές. Τόσο για ενυδάτωση όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς αφού περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για επούλωση από καψίματα,  κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο  το σώμα.

Η κεραλοιφή είναι πλέον από τα πολυζήτητα φυσικά προϊόντα περιποίησης σώματος.

Είναι κατάλληλη ακόμα και σε βρέφη χωρίς να φέρει τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Και αφού η κεραλοιφή περιέχει κερί και ελαιόλαδο, χωρίς νερό, δεν απαιτεί καμία προσθήκη συντηρητικού ή χημικού για τη διατήρησή της. Για αυτό θεωρείτε το απόλυτο φυσικό προϊόν με συστατικά που μας χάρισε η φύση.

Που μπορώ να βρω κεραλοιφή;

Κεραλοιφή μπορούμε να βρούμε σε φαρμακεία, βιολογικά καταστήματα ή σε σελίδες του Facebook. H τιμή της είναι γύρω στα €10 αναλόγως με την ποσότητα.

Διάβασε επίσης: Τα απαραίτητα για την βαλίτσα τοκετού

Leave A Reply