Μητέρα, μανούλα, μαμά!

0

“Μητρική Αφοσίωση: Η Υπέρβαση των Δυσκολιών και το Μήνυμα της Ελπίδας”

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει η γιορτή της Μητέρας, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας προς τη γυναίκα που μας γέννησε, μεγάλωσε και αφιέρωσε τη ζωή της σε εμάς. Η γιορτή της Μητέρας είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την προσφορά της στην οικογένεια και στην κοινωνία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Η μητέρα είναι η συνεχής παρουσία στη ζωή ενός παιδιού που δίνει αγάπη, φροντίδα και στήριξη. Είναι η φωνή που προσανατολίζει, ο ώμος που κλαίμε, και το χαμόγελο που χρειαζόμαστε. Αλλά πέρα από αυτά, υπάρχει κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο για τις μητέρες.

Σε κάθε οικογένεια, η μητέρα είναι η δύναμη που συγκρατεί και ενώνει τα μέλη της, είναι πάντα εκεί για να παρέχει συμβουλές, να παρηγορεί, να εμπνέει και να ενθαρρύνει τα παιδιά της να προσπαθούν για να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Η προσφορά των μαμάδων δεν περιορίζεται μόνο εντός των οικογενειών τους. Αντιθέτως, συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία, από την επαγγελματική ζωή μέχρι τη συμμετοχή σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά προγράμματα και συμβάλλουν στην αλλαγή για ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα παιδιά.

Ωστόσο, η πορεία της μητρότητας δεν είναι εύκολη. Οι μητέρες αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους, ως μητέρες, εργαζόμενες, σύζυγοι, φίλες και άλλα. Πρέπει να είναι οργανωμένες, να μοιράσουν τον χρόνο τους με αποδοτικό τρόπο και να βρίσκουν ισορροπία μεταξύ των πολλών υποχρεώσεών τους.

Ακόμα και σε περιόδους κόπωσης ή αμφισβήτησης από τον περίγυρό τους, συνεχίζουν να παλεύουν για την ευημερία των παιδιών και της οικογένειάς τους.

Λόγω του απαιτητικού και πολυσύνθετου ρόλου της, συχνά οδηγείται σε μια κατάσταση που ονομάζεται “burnout”. Το burnout είναι ένας όρος που περιγράφει την υπερβολική κούραση, την έλλειψη ενέργειας και την αποθάρρυνση που μπορεί να αντιμετωπίσει μια μητέρα ως αποτέλεσμα των συνεχών απαιτήσεων και πιέσεων που αντιμετωπίζει και την οδηγούν σε συναισθηματική και σωματική εξάντληση.

Τιμούμε και αναγνωρίζουμε την απαράμιλλη προσφορά των μαμάδων και γιαγιάδων της ζωή μας.

Μια καλή κουβέντα και ένας ενθαρρυντικός διάλογος μεταξύ δύο μαμάδων, είναι πάντα βοηθητικός. Υπενθυμίζουμε και στον εαυτό μας και στις μαμάδες που έχουμε γύρω μας την ανάγκη να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να βρίσκουμε χρόνο για να ανακτήσουμε την ενέργεια και να δημιουργήσουμε ισορροπία στη ζωή μας.


Να ζήσουν όλες οι μαμάδες και να είναι δυνατές.

Leave A Reply