Πώς να οργανώσεις τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σου

0

Ο προγραμματισμός του πρώτου πάρτι γενεθλίων ειδικά στο πρώτο μας μωρό είναι εκτός από υπέροχος και λίγο αγχωτικός.
Αν δεν προσέξουμε κάποια σημαντικά πράγματα πιθανόν να βρεθούμε αντιμέτωπες με περίεργες καταστάσεις και να εκτεθούμε σε φίλους και στην οικογένεια μας.


Για το λόγο αυτό, επίτρεψε μου να μοιραστώ μαζί σου τα πράγματα που θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε όπως τα υπολογίζεις.

Καθορισμός προϋπολογισμού
Όσα χρήματα κι αν σκοπεύεις να δώσεις για το πάρτι γενεθλίων θα πρέπει να το γνωρίζεις από την αρχή. Ο προϋπολογισμός είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν πρόκειται να διοργανώσουμε πάρτι γενεθλίων. Σημειώνουμε το ποσό και προχωρούμε στα υπόλοιπα βάσει αυτού.


Μέσα στον προϋπολογισμό σου πρόσθεσε και ένα μικρό ποσό για απρόβλεπτα έξοδα που πιθανόν να προκύψουν. Σχεδόν πάντα την τελευταία στιγμή τρέχουμε να αγοράσουμε πράγματα που ξεχνάμε να υπολογίσουμε αρχικά.


Χώρος
Για τις περισσότερες από εμάς ο πρώτος χώρος που μας έρχεται στο μυαλό είναι το σπίτι μας.
Η επιλογή αυτή έχει ένα μεγάλο υπέρ, γιατί μειώνει σημαντικά το κόστος. Επειδή όμως ίσως στο σπίτι μας να μην υπάρχει ο απαιτούμενος διαθέσιμος χώρος για ένα τέτοιο γεγονός, να πρέπει να επιλέξουμε τελικά ένα άλλο ειδικό χώρο εκδηλώσεων που ανεβάζει το κονδύλι μας.
Η καλύτερη επιλογή για εμένα είναι ένας χώρος σχετικά ήσυχος, όπου θα μπορούμε με τους καλεσμένους μας να απολαύσουμε άνετα τα γενέθλια. Σίγουρα θα πρέπει να είναι ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος φιλικός στα παιδιά.
Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι μας παρέχει και την απαιτούμενη απασχόληση για τα παιδιά.


Ημερομηνία και ώρα
Μπορεί στους περισσότερους χώρους να υπάρχουν μειωμένες τιμές αν κάνουμε το πάρτι καθημερινή, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και τους καλεσμένους μας.

Κάποιοι αργούν να σχολάσουν, κάποιοι έχουν και μεγαλύτερα παιδιά και τρέχουν τα απογεύματα. Επιλέγοντας καθημερινή θα τους δυσκολέψουμε. Άρα θεωρώ καλύτερα, το πάρτι να γίνει Σαββατοκύριακο.

Στα δικά μας τώρα. Θα πρέπει να υπολογίσουμε και την ρουτίνα του παιδιού μας. Αλλάζοντας την ρουτίνα του παιδιού πιθανόν να γκρινιάξει και να βρεθούμε κι εμείς και το παιδί σε περίεργη φάση.
Η ώρα που θα ξεκινήσει το πάρτι να είμαστε σίγουρες ότι το παιδί έχει φάει και ξεκουραστεί αρκετά.


Λίστα καλεσμένων
Θα πρέπει να έχεις τη λίστα καλεσμένων σου από νωρίς, για καλύτερο προγραμματισμό. Εκεί που υπάρχει μειωμένος προϋπολογισμός, θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή.
Πρώτα προσθέτουμε τα άτομα τα οποία δεν γίνεται να μην καλέσουμε. Στενούς συγγενείς παππούδες, γιαγιάδες και φυσικά τη νονά / τον νονό του παιδιού.
Αρχίζοντας από εκεί μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους υπολογίζοντας πάντα το κόστος μας.


Θέμα γενεθλίων
Το επόμενο που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θα έχεις θέμα γα το πάρτι Αν το παιδί έχει προτίμηση κάπου, σε κανένα ζωάκι για παράδειγμα μπορείς να στολίσεις το χώρο εκεί που θα γίνει το πάρτι.

Δεν χρειάζονται πολλά έξοδα. Μπορείς με απλά πράγματα και λίγη φαντασία να δημιουργήσεις μια ωραία ατμόσφαιρα.

Δες εδώ πρωτότυπα θέματα γενεθλίων

Προσκλήσεις
Αν και στην ηλικία των 12 μηνών ένα παιδί δεν θα καλέσει φίλους από το σχολείο, ωστόσο αρκετές μαμάδες θέλουν να φτιάξουν πρόσκληση και να την στείλουν στους καλεσμένους.

Μπορείς να φτιάξεις μια απλή πρόσκληση και να την τυπώσεις στο βιβλιοπωλείο, κοστίζει περίπου μια έγχρωμη εκτύπωση €0,30. Μπορείς να την ετοιμάσεις και να την στείλεις μέσω internet (Facebook messenger ή Viber).


Αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία της δημιουργίας πρόσκλησης, μπορείς να συντάξεις ένα όμορφο κείμενο με τις λεπτομέρειες του πάρτι και να το στείλεις μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό. Για να καλέσουμε παππούδες και γιαγιάδες η ιδανικότερη επιλογή είναι μέσω τηλεφώνου.


Φαγητό
Επίλεξε ένα απλό μενού που θα ικανοποιεί όλους τους καλεσμένους. Αν υπάρχουν άτομα που δεν τρώνε το κρέας ή κάνουν διατροφή, φρόντισε να υπάρχει κάτι και γι αυτούς.

Αν θα υπάρχουν κι άλλα μικρά παιδάκια, μπορείς να ζητήσεις από το μενού που προσφέρουν, φαγητό για συγκεκριμένες ηλικίες.


Τα πιο πάνω είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που καθορίζουν και την επιτυχία ενός πάρτι. Από εκεί και πέρα αν θέλεις επιπρόσθετα πράγματα για το πάρτι μπορείς να τα ετοιμάσεις, αφού βεβαιωθείς ότι όλα τα πιο πάνω έχουν την απαιτούμενη σημασία που πρέπει.

Leave A Reply