Στολίζοντας νωρίτερα τα Χριστουγεννιάτικα νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι

0

Ακόμα καλά καλά η θερμοκρασία στην Κύπρο δεν έπεσε χαμηλά για να νιώσουμε Χριστούγεννα και πριν λίγες μέρες καθώς κοιτούσα από το παράθυρο είδα το γείτονα μου να φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικό του δέντρο στην αυλή όλο καμάρι.

Ελέγχω την ημερομηνία πάνω στο κινητό μου για να σιγουρευτώ ότι είμαι στο σωστό μήνα, και βλέπω έκπληκτη 19 Νοεμβρίου.  Ανακουφίστηκα, τουλάχιστον ήμουν στον σωστό μήνα.

Εγώ έχω την τάση να στολίζω το δέντρο μου το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη αλλά το 19 Νοεμβρίου με παραξένεψε.  Ο αγαπημένος μου γείτονας δεν έχει παιδιά και αυτό με έκανε να θέλω περισσότερο να καταλάβω τα αισθήματα του.

“Σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος, οι άνθρωποι επιθυμούν να συνδεθούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής μας ηλικίας”, δήλωσε ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

Όπως επισημάνεται σε μια μελέτη δημοσιευμένη στο περιοδικό The Journal of Environmental Psychology που εξέταζε, πώς οι άνθρωποι  χρησιμοποιούν τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, για να νιώσουν φιλικότητα και σύνδεσης με τους γείτονες τους.  Όταν ο γείτονάς μας  στολίσει από νωρίς για τα Χριστούγεννα, βασικά λέει: “Είμαι κοινωνικός και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων!”

Η διακόσμηση των Χριστουγέννων από νωρίς, μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά το άκουσμα Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών συνεχόμενα από νωρίς μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα . Οπότε μην δημιουργήσετε ένα ολόκληρο playlist με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να το ακούτε συνέχεια.

Σε αυτό το σημείο, στην αρχή των Χριστουγέννων μπορούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στη Χριστουγεννιάτικη μουσική, δηλαδή άκουσμα σε μικρές δόσεις, κορυφώνοντας την τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τώρα πλέον μπορώ να καταλάβω τον αγαπημένο μου γείτονα και τη χαρά στο πρόσωπο του την ώρα που αγνάντευε το δέντρο του.

Γείτονα, του χρόνου θα στολίσουμε μαζί το δέντρο! Προς το παρόν τρέχω να το στολίσω για φέτος!

Leave A Reply