Μυστικά διαχείρισης χρόνου για μαμάδες

0

Μυστικά διαχείρισης χρόνου για μαμάδες:

Ξυπνούμε το πρωί πριν καν βγει ο ήλιος, τρέχουμε να προλάβουμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά και να τα πάρουμε στο σχολείο και μετά τρέχουμε για να μην αργήσουμε στη δουλειά.

Την ώρα που φτάνουμε στο σχολείο, βλέπουμε μια μανούλα ντυμένη στην τρίχα, στολισμένη και cool να αποχαιρετά το παιδί της.  Λέω μέσα μου «καλά πώς προλαβαίνει και τα κάνει όλα;»

Το έψαξα πολύ γιατί με παραξένεψε. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα οργάνωσης.  Με λίγη οργάνωση και μερικές βαθιές αναπνοές,  μπορούμε να κρατήσουμε το σπίτι μας σε τάξη, να μεγαλώνουμε τα παιδία μας και να είμαστε στην ώρα μας στη δουλειά.

MistikaDiaxirisisXronou

Μαγείρεμα: Προγραμματίστε το μενού της εβδομάδας.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές. Τυπώστε τες και βάλτε τες σε ένα αρχείο.  Αφού αποφασίσετε τι θέλετε να περιέχει το μενού της επόμενης εβδομάδας, κάντε τη λίστα με τα ψώνια σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να τρέχετε τελευταία στιγμή στην υπεραγορά για να μαγειρέψετε.

Δουλειές του σπιτιού:

Κάντε ένα πλάνο και χωρίστε τις δουλειές ανάλογα με την συχνότητα που χρειάζεται κάθε χώρος καθάρισμα. Προσπαθήστε σε καθημερινή βάση να κρατάτε τους κοινούς χώρους του σπιτιού καθαρούς, με αυτό τον τρόπο θα μειώνεται ο χρόνος που χρειάζεστε για τις δουλειές του Σαββατοκύριακου.

Ετοιμαστείτε από το βράδυ:

Μαζί με τα παιδιά σας ετοιμάστε την τσάντα τους από το βράδυ για να μην τρέχετε το πρωί.  Ετοιμάστε και τα ρούχα που θα φορέσετε εσείς και τα παιδιά σας.

Εξωσχολικές δραστηριότητες:

Μην βαρυφορτώνετε το πρόγραμμα σας με αχρείαστες εξωσχολικές δραστηριότητες. Βάλτε σε προτεραιότητα αυτά που χρειάζεται το παιδί σας αλλά και μια δραστηριότητα που το χαλαρώνει. Με το να βαρυφορτώνετε το πρόγραμμα κουράζει τόσο το παιδί όσο και εσάς.

Ξεκινήστε 10 λεπτά πιο νωρίς το πρόγραμμα σας:

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας δέκα λεπτά πιο νωρίς. Ξεκινήστε για το σχολείο δέκα λεπτά πιο νωρίς. Αυτά τα δέκα λεπτά στο τέλος της ημέρας θα σας φανούν χρήσιμα.

Για αρχή μπορείτε να εφαρμόσετε τα πιο πάνω μυστικά διαχείρηση χρόνου.  Όταν βάλετε σε εφαρμογή κάποια από αυτά, θα δείτε ότι υπάρχει και χρόνος για να βάλετε και την μάσκα στις βλεφαρίδες πριν να φύγετε από το σπίτι!!

 

Leave A Reply