Γιατί είναι σημαντική για την single mom η εξοικονόμηση χρόνου;

0

Χρόνος. Ποιος χρόνος;  Για μια single mom η εξοικονόμηση χρόνου είναι ιδανικό για την ομαλή καθημερινότητα. Μαγείρεμα, καθάρισμα και χρόνος που πρέπει να αφιερώσεις στο παιδί σου για να καλύψεις όσο γίνεται την απουσία του μπαμπά. Ιδανικό θα ήταν να βρίσκαμε μικρές λύσεις για εξοικονόμηση χρόνου.

Από τη στιγμή που έγινα μητέρα οι ρυθμοί μου αυξήθηκαν. Νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα πιο γρήγορα, όχι από επιλογή αλλά για να τα προλάβω όλα. Δεν θέλω να λείψει τίποτα στο παιδί μου.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μια μαμά μεγαλώνει μόνη το παιδί της, βρίσκει σίγουρα τη δύναμη και το χρόνο για να τα καταφέρει όσο γίνεται καλύτερα.

Μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποια tips που ανακάλυψα στα πέντε χρόνια που μεγαλώνω μόνη το παιδί μου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι δουλειές του σπιτιού. Απαιτούν περισσότερο χρόνο απ όσο υπολογίζω.

Χρόνος στην υπεραγορά

Λίστα! Πάντα προγραμματίζω το μενού τη εβδομάδας. Κάθε Σάββατο πρωί πάμε στην υπεραγορά. Χωρίς να χάνω χρόνο, βάζω το παιδί στο καροτσάκι και πάω απ ευθείας στα ράφια που με ενδιαφέρουν. Αυτό μου γλιτώνει αρκετό χρόνο, μέσα σε μισή ώρα είμαι στη σειρά για να πληρώσω.

Μαγείρεμα

Όπως ανάφερα και πιο πάνω, προγραμματίζω το φαγητό μας εβδομαδιαία. Ξέρω ακριβώς τι θα μαγειρέψω και έχω έτοιμα τα υλικά στο ψυγείο μου. Συνήθως τις καθημερινές φτιάχνω εύκολα φαγητά που δεν απαιτούν πολύ χρόνο. Αν ένα γεύμα θέλει περισσότερο από 30 λεπτά προετοιμασίας το ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ και το έχω έτοιμο στο ψυγείο.

Το Σαββατοκυρίακο συνήθως παραγγέλνουμε φαγητό από έξω, σουβλάκια ή την αγαπημένη μας πίτσα μαργαρίτα.

Καθάρισμα σπιτιού

Το πιο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Το μυστικό μου είναι όταν τελειώνουμε με κάτι, το βάζω αμέσως στη θέση του. Μόλις τελειώσουμε το φαγητό θα μαζέψω αμέσως το τραπέζι και θα πλύνω τα πιάτα. Σύνολο θα μου πάρει 10 λεπτά. Πριν να κοιμηθώ θα περάσω με ένα καθαριστικό τους πάγκους της κουζίνας και θα σφουγγαρίσω.

Μόλις ξυπνήσω θα στρώσω το κρεβάτι μου, δεν μου παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο.

Πριν να φύγω για τη δουλειά, θα μαζέψω τα πεταμένα πράγματα που βρίσκονται στο σαλόνι, ούτως ώστε αν έχουμε κάποια επίσκεψη να είμαι έτοιμη και να μην τρέχω τελευταία στιγμή.

Μετά το βραδινό μας μπάνιο, εκμεταλλεύομαι το μισάωρο που χαλαρώνει ο γιος μου στην τηλεόραση και αν έχω άπλυτα ρούχα τα βάζω στο πλυντήριο στην γρήγορη πλύση και τα απλώνω. Αν δεν υπάρχουν άπλυτα ρούχα κάνω εναλλάξ ξεσκόνισμα, σκούπισμα και σφουγγάρισμα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Τη μια νύχτα το μπάνιο, την άλλη την κουζίνα και τα δωμάτια. Οι ρυθμοί μου είναι πολύ γρήγοροι χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητα μου.

Το μυστικό είναι να υπάρχει καλή οργάνωση. Όταν οργανώνουμε το πρόγραμμα μας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε αρκετό χρόνο. Ο χρόνος για εμάς τις single moms είναι πολύ σημαντικός. Είναι φυσικό να βγούμε και εκτός προγράμματος, είναι λογικό να μας πιάσει η βαρεμάρα και να μην θέλουμε να κάνουμε δουλειές. Είναι οκ όπως λέω και στις φίλες μου, είναι οκ να βαριέσαι. Χαλάρωσε στον καναπέ και βάλε μουσική, παίξε περισσότερο με το παιδί σου. Το παιδί δεν θα σου κάνει παράπονο γιατί δεν έστρωσες το κρεβάτι του ή γιατί για βραδινό του φτιάξες απλά μια ομελέτα. Το παιδί θα σου κάνει παράπονο γιατί δεν έπαιξες αρκετά μαζί του.

Όπως τα καταφέρνω εγώ, μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ!

Διάβασε επίσης Καθαριότητα: απλά βήματα που θα σας λύσουν τα χέρια

Leave A Reply