Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα στα τρόφιμα με απλά βήματα

0
  1. Πάρε μαζί σου στη δουλειά σνάκ ή σάντουιτς

Ανάλογα με τη συνήθειες σου, αν καθημερινά χρειάζεσαι περίπου €4,00 την ημέρα για έτοιμο φαγητό, στις 22 εργάσιμες μέρες είναι €88 το μήνα.

  1. Προγραμμάτισε το εβδομαδιαία μενού

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα στην υπεραγορά και δεν θα μπαίνεις σε πειρασμό να αγοράζεις πράγματα που δεν είναι στη λίστα σου.

  1. Προσφορές

Τρόφιμα που καταναλώνεις συχνά και δεν έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, μπορείς να τα αγοράσεις σε ποσότητες όταν βρίσκονται σε προσφορά.

Επίσης αντί για μικρά πακέτα οι εταιρείες έχουν και μεγαλύτερα πακέτα με χαμηλότερη τιμή. Σίγουρα ένα πακέτο 400γρ είναι πιο ακριβό από το πακέτο των 800γρ.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι υπεραγορές να έχουν προϊόντα όπως ζυμαρικά και γαλακτοκομικά με την ετικέτα της εταιρείας τους σε πιο χαμηλή τιμή. Αυτό δεν κάνει τα προϊόντα λιγότερο ποιοτικά. Δοκίμασε να τα χρησιμοποιείς και αυτά.

  1. Κατεψυγμένα Burgers

Αγοράζοντας το κρέας φρέσκο και δημιουργώντας τα δικά σου burgers στοιχίζει λιγότερο. Αρκεί μια ώρα κάθε μήνα για να φτιάξεις τα δικά σου burgers και να τα καταψύξεις για αργότερα. Υπάρχουν ειδικές φόρμες στην αγορά που δίνουν τέλειο σχήμα στα burgers.

  1. Ψώνιζε μετά το φαγητό

Όταν επισκέπτεσαι την υπεραγορά φρόντισε να μην είναι πεινασμένη. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι όταν πάμε στην υπεραγορά νηστικοί τείνουμε να αγοράζουμε περισσότερα και αχρείαστα σνακ.

  1. Δημιούργησε κάρτα πελάτη

Οι περισσότερες υπεραγορές και σχεδόν όλα τα αρτοποιεία έχουν κάρτες των πελατών τους όπου μετά από κάθε αγορά προσθέτονται πόντοι. Αν δεν έχεις ήδη κάρτα, δημιούργησε την άμεσα. Ανάλογα το πρόγραμμα εξαργύρωσης καρτών του κάθε καταστήματος μπορείς να εξαργυρώσεις τους πόντους σου σε προϊόντα.

Leave A Reply