Μου αρέσει να χαζεύω στο Instagram και να ψάχνω φωτογραφίες. Φωτογραφίες με συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιώντας hashtag.
Το μάτι μου σταμάτησε σε μια φωτογραφία. Μια μαμά σε δωμάτιο κλινικής να κρατά στα χέρια της δακρυσμένη το νεογέννητο μωράκι της. Η φωτογραφία φαινόταν εντελός φυσική και αυτή ήταν η ομορφία της.
Ο τίτλος που συνόδευε τη φωτογραφία αυτή ήταν my rainbow baby ή αλλιώς «μωρό ουράνιο τόξο».

Πολύ γλυκός τίτλος για τέτοια φωτογραφία, αλλά δεν τον ακούω συχνά. Επειδή με προβλημάτισε ξεκίνησα την αναζήτηση μου για να βρω παρόμοιες φωτογραφίες.
Βρήκα αρκετές πληροφορίες για το μωρό ουράνιο τόξο καθώς και μια ομάδα στο Facebook.

Μωρό ουράνιο τόξο είναι το μωρό που έρχεται στη ζωή μας μετά από απώλεια κάποιου άλλου.
Μετά από τη καταιγίδα πάντα έρχεται το ουράνιο τόξο. Έρχεται κάτι καλό μετά από το σκοτάδι σαν παρηγοριά, χωρίς να σημαίνει ότι η απώλεια ξεχνιέται.

Ένα μωρό που γεννιέται μετά από μια απώλεια μπορεί να θεωρηθεί παιδί ουράνιο τόξο. Κάποιες οικογένειες μπορεί να έχουν αρκετά μωρά ουράνιο τόξο, αν έχουν βιώσει διαφορετικές απώλειες.


Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν έχουν βιώσει αυτό το χαμό, δεν έχουν νιώσει τόσο δυνατά συναισθήματα για ένα μωρό ουράνιο τόξο.

Μια γυναίκα που μένει έγκυος μετά από αποβολή, έχει ανάμικτα συναισθήματα. Υπάρχει πάντα ο φόβος της απώλειας και η χαρά μένει σε πολύ συγκρατημένα επίπεδα.


Αν είσαι κι εσύ έγκυος με το δικό σου ουράνιο τόξο, μίλα συχνά με το γιατρό που σε παρακολουθεί. Ο γιατρός θα σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και θα σε καθησυχάσει με διάφορες εξετάσεις.

Ο όρος μωρό ουράνιο τόξο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 στο βιβλίο της Christie Brooks, Our Heartbreaking Choices. Από τότε άρχισε να διαδίδετε σε διάφορα μαμαδοgroups και να γίνεται ευρέως γνωστός.

Όσες μανούλες έχουμε νιώσει αυτή την απώλεια περιμένουμε με ανυπομονησία να περάσει η καταιγίδα για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε το δικό μας μωρό ουράνιο τόξο.

Διάβασε επίσης για την παλίνδρομη κύηση.

Share.

Leave A Reply