Καθαριότητα: απλά βήματα που θα σας λύσουν τα χέρια

0

Νιώθετε ότι το σπίτι σας είναι πάντα ακατάστατο; Σας τηλεφωνεί η πεθερά για επίσκεψη της τελευταίας στιγμής και σας πιάνει πανικός; Αν έχετε ελάχιστο χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού, εντάξετε τα πιο κάτω βήματα στην καθημερινή σας ρουτίνα και θα με θυμηθείτε.

Την πρώτη φορά που θα κάνετε την «προγραμματισμένη» σας καθαριότητα σπιτιού, μετά από αυτή την εφαρμογή  ο χρόνος που θα χρειαστείτε θα μειωθεί σημαντικά.

Στρώστε το κρεβάτι.

Κρατήστε το κρεβάτι απλό χωρίς πολλά στολίδια και στρώματα και μόλις σηκωθείτε στρώστε το. Θα κάνει αμέσως τα δωμάτιά σας να φαίνονται συγυρισμένα ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο από 3 λεπτά. Επίσης όταν τα παιδιά σας είναι σε ηλικία που μπορούν, δείξτε τους να κάνουν και αυτά το ίδιο με τα δικά τους.
Ξεκινήστε να το εφαρμόζετε από αύριο και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά.

Λίγο κάθε μέρα.

Αυτό είναι το μοτο μου! Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε ‘όλα’ σε μια μέρα ή κάθε μέρα.
Κάντε κάτι κάθε μέρα και θα ξεπεράσετε την ιδέα του θέλω στο σπίτι μου να είναι όλα καθαρά ταυτόχρονα.
Με την απλή ρουτίνα καθαρισμού, θα διαπιστώσετε ότι διατηρώντας τα βασικά, καθαρά καθημερινά  είναι το μυστικό για ένα καθαρό σπίτι.

Ελέγχετε το ταχυδρομικό σας κουτί.

Αυτός, είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τις στοίβες από χαρτιά είτε είναι λογαριασμοί είτε είναι διαφημιστικά φυλλάδια.  Το να τα αφήνουμε πεταμένα στον πάγκο δεν είναι και η πιο ωραία εικόνα.  Πετάξτε λοιπόν ότι δεν χρειάζεστε ή ανακυκλώστε τα. Επίσης όπου μπορεί να εφαρμοστεί ζητείστε να λαμβάνετε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά.

Μαζέψτε τα παιχνίδια.

Μόλις κοιμηθούν τα διαμαντάκια σας, βάλτε όλα τους τα παιχνίδια σε κουτί αποθήκευσης που κλείνει με καπάκι.
Έτσι δεν θα σπαταλάτε πολύ χρόνο για την ταξινόμηση τους. Ο χώρος παιχνιδιού είτε αυτός είναι στο σαλόνι είτε σε άλλο δωμάτιο θα είναι συγυρισμένος.

Tip: Επιλέξτε κουτί το οποίο δεν φαίνεται το περιεχόμενο του.

Καθαρίστε τις επιφάνειες της κουζίνας.

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται μικρή προσπάθεια. Ξεκινήστε με τους
πάγκους της κουζίνας τους οποίους μπορείτε να σκουπίζετε μετά από κάθε γεύμα και τουλάχιστον μετά  το δείπνο. Αν δείτε ότι δεν σας παίρνει αρκετό χρόνο περάστε και από το μπάνιο και προσθέστε και αυτή τη διαδικασία στη ρουτίνα σας.  Βάλτε απλά τα προϊόντα περιποίησης εκεί που ανήκουν και  περάστε τις επιφάνειες ένα γρήγορο σκούπισμα.

Tip: Υπάρχουν στις υπεραγορές καθαριστικά που δεν θέλουν έντονο ξέβγαλμα και με το πέρασμα ενός πανιού αφήνουν την επιφάνεια πεντακάθαρη.

Πλύνετε τα πιάτα και καθαρίστε το νεροχύτη.

Στο τέλος της ημέρας, το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε είναι να ξεκινήσετε το πλυντήριο πιάτων. Εναλλακτικά πλύνετε τα πιάτα, είναι μια βαρετή διαδικασία και διαρκεί λίγα λεπτά.  Επίσης καθαρίστε τo τραπέζι της κουζίνας και το νεροχύτη. Τέλος περάστε με ένα πανί και ένα καθαριστικό την επιφάνεια των πάγκων και καλό βράδυ!!

Όταν σηκωθείτε το επόμενο πρωί θα είστε τόσο ευτυχείς που το κάνατε!

 

 

Leave A Reply