Παιδί και κατοικίδιο

0

Πολλά παιδιά μεγαλώνουν με κατοικίδια. Τα περισσότερα κατοικίδια ήταν μέλη της οικογένειας πριν να γεννηθούν τα παιδιά. Άλλα πάλι έρχονται αργότερα.

Η παρουσία του κατοικίδιου στη ζωή του παιδιού μπορεί να συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη του, του μαθαίνει να είναι υπεύθυνο ενώ του προσφέρει αγάπη και ασφάλεια.

Αν υπάρχει σωστή ενημέρωση από τους γονείς, η συμβίωση παιδιών και κατοικίδιων είναι πολύ καλή για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η επιλογή του κατάλληλου κατοικίδιου

Ένας κτηνίατρος, μπορεί να σας συμβουλέψει ποιο κατοικίδιο είναι κατάλληλο να μεγαλώνει με παιδιά. Χρειάζεται προσοχή και έρευνα γιατί η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητα μας. 

Το μέγεθος του κατοικίδιου δεν παίζει κανένα ρόλο στην καταλληλότητα του.

Σωστή διαπαιδαγώγηση

Σημαντικό κομμάτι της διαπαιδαγώγησης των παιδιών είναι και ο σεβασμός στα ζώα. Θα πρέπει σαν γονείς να μάθουμε στα παιδιά μας είτε έχουμε κατοικίδιο είτε όχι, να σέβονται τα ζώα.

Ένα παιδί που μαθαίνει από μικρό να φροντίζει και να σέβεται τα ζώα μπορεί να κάνει το ίδιο και με τους συνανθρώπους του.

Φροντίδα του κατοικίδιου

Η φροντίδα του κατοικίδιου από το παιδί έχει να κάνει και με την ηλικία του παιδιού. Παιδιά κάτω των 10 χρόνων δεν μπορούν να φροντίσουν μόνα τους μεγάλα κατοικίδια.

Αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα με τη βοήθεια ενός ενήλικα που έχει τη σωματική δύναμη.

Θα πρέπει οι γονείς να υπενθυμίζουν στα παιδιά ότι το κατοικίδιο τους χρειάζεται τροφή, νερό και καθαριότητα.

Επειδή οι γονείς είναι πρότυπα για τα παιδιά θα πρέπει να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα. Να είμαστε τυπικοί με τη φροντίδα του κατοικίδιου και σχολαστικοί με την καθαριότητα του για να μάθει το ίδιο και το παιδί.

Θεραπεία μέσω ζώων

Τα τελευταία χρόνια τα ζώα συμμετέχουν σε προγράμματα θεραπείας, που έχουν στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας του ανθρώπου.

Μερικά από τα οφέλη της θεραπεία αυτής είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, η μείωση του συνολικό σωματικού πόνου.

Επίσης ενθαρρύνει την επικοινωνία, αυξάνει την κοινωνικοποίηση, μειώνει το άγχος και βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν διάφορες διαταραχές όπως διαταραχές ομιλίας.

Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Αν σε έχουμε πείσει και θέλεις να αποκτήσεις κατοικίδιο, να σου υπενθυμίσουμε ότι μπορείς να υιοθετήσεις ένα ορφανό ζωάκι. Τα ζώα αυτά είναι το ίδιο κατάλληλα όσο και αυτά που υπάρχουν στα καταστήματα ζωών.

Πηγέςhttps://www.pawsforpeople.org

Leave A Reply