Γιατί δεν πρέπει να φοράει σακάκι το μωρό σας στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου;

0

Τώρα που πέφτει σιγά σιγά η θερμοκρασία, και θα χρειάζεται να βάζουμε σακάκια στα παιδιά πρέπει να έχουμε υπόψη μας και την ασφάλεια τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Ειδικά τα πρωινά που πρέπει να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο, στην σκέψη μας έχουμε να μην κρυώσουν τα παιδιά. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, βάζουμε τα παιδιά στο καρεκλάκι τους με σακάκι.

Τι γίνεται όμως με το θέμα της ασφάλειας;

Οι τελευταίες οδηγίες αναφέρουν ότι δεν πρέπει να φοράμε σακάκια στα παιδιά και να τα βάζουμε στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.

Αν δέσουμε το παιδί στο καρεκλάκι του φορώντας φουσκωτό σακάκι, δημιουργείτε έξτρα όγκος και δεν θα δεθεί το παιδί τόσο σφιχτά όσο πρέπει.

Σε σχετικές έρευνες/δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, όταν το όχημα συγκρούστηκε με ταχύτητα 30km/h το παιδί που φορούσε σακάκι, ενώ φαινομενικά ήταν σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα εκσφενδονίστηκε από την θέση του.

Συμπέρασμα: Με το χοντρό σακάκι, το κεφάλι και οι ώμοι είναι λιγότερο προστατευμένοι και αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν είναι επαρκώς προστατευμένο.


Τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τα παιδιά ζεστά μέσα στο αυτοκίνητο;
Στις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα καλύτερα να ζεστάνουμε από πριν το αυτοκίνητο μας ανάβοντας την θέρμανση και μόλις βάλουμε το παιδί στο αυτοκίνητο να του αφαιρέσουμε το σακάκι.


Έτσι δεν θα υπάρχει κενό ασφάλειας. Αν το παιδί κρυώνει μπορούμε αφού το δέσουμε στο καρεκλάκι του να το σκεπάσουμε με μια κουβέρτα.

Leave A Reply