Σημάδια αλλεργιών στα βρέφη από το γάλα

0

Βρέφη τα οποία τρέφονται με γάλα φόρμουλας, πιθανόν να εμφανίσουν αλλεργίες.

Ειδικά αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Τα περισσότερα γάλατα εμπορίου για βρέφη είναι φτιαγμένα από αγελαδινό.

Σε μερικές περιπτώσεις τα βρέφη εμφανίζουν αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.
Διάβασε εδώ περισσότερα για την αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος.

Αφού εμφανίσουν σημάδια αλλεργίας, ο παιδίατρος θα παραπέμψει τους γονείς σε αλλεργιολόγο.
Υπάρχουν ειδικά γάλατα στο εμπόριο για να τρέφονται τα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες. Μετάβαση από ένα γάλα σε άλλο, θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από οδηγίες του παιδίατρου.


Στα περισσότερα παιδιά οι αλλεργίες αποχωρούν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και αν το βρέφος εμφανίσει κάποια σημάδια, να επικοινωνήσουν αμέσως με τον παιδίατρο του.

Πόνος στην κοιλιά
Τα βρέφη με αλλεργίες στο γάλα, εμφανίζουν πρόβλημα στην πέψη. Κλαίνε έντονα και για αρκετή ώρα μετά από κάθε γεύμα. Αυτό το σύμπτωμα, μπορεί να το παρουσιάσει και όταν έχει δυσανεξία στη λακτόζη κάτι που θεωρείτε πιο σπάνιο στα βρέφη.

Σημάδια στο δέρμα
Εάν το βρέφος εμφανίσει εξανθήματα, κνίδωση ή ξηροδερμία σε οποιοδήποτε μέρος του κορμιού του.

Εμετός
Τα περισσότερα βρέφη τους πρώτους μήνες ζωής, μετά την σίτιση τους βγάζουν λίγο γάλα. Αυτό θεωρείτε φυσιολογικό. Όταν όμως ο εμετός είναι συχνός και με δύναμη, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον παιδίατρο.

Μη φυσιολογικές κενώσεις
Αν οι κενώσεις του βρέφους είναι πολύ σκληρές ή πολύ υγρές, τότε δεν είναι φυσιολογικές. Επίσης ανησυχούμε αν δούμε αίμα στα κόπρανα ή αν υπάρχει διάρροια πολλές φορές την ημέρα για μέρες στην σειρά.

Ανήσυχος ύπνος
Τα παιδιά με αλλεργίες έχουν ανήσυχο ύπνο. Ο ανήσυχος ύπνος και το έντονο κλάμα το βράδυ είναι επίσης σημάδι κολικών, τη διαφορά τους θα την εντοπίσει ο παιδίατρος.

Αύξηση ή απώλεια βάρους
Ο έμετος και η διάρροια που διαρκεί, εμποδίζουν την ανάπτυξη του μωρού. Αυτό θα το διαπιστώσει ο παιδίατρος συγκρίνοντας το βάρος του στην καμπύλη ανάπτυξης.

Leave A Reply