Πως μπορώ να απασχολήσω το παιδί μου το απόγευμα

0

Τώρα που σιγά σιγά μεγαλώνει η μέρα, εκτός από τις εξορμήσεις μας σε πάρκα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο παιχνίδι ακόμα στο σπίτι.

Κι επειδή τα παιδιά βαριούνται εύκολα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας διαφορετικές δραστηριότητες για κάθε μέρα.

 Εκτός από την κλασσική ζωγραφική υπάρχουν κι άλλες πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για να απασχολήσουμε τα παιδάκια μας.

Κατασκευές με πλαστελίνη

Από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών. Μπορεί να φτιάξει από απλό σχέδιο μέχρι φιγούρες με ζωάκια γράμματα ή αριθμούς.

Θήκες και σχέδια μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα παιχνιδιών ή από καταστήματα του διαδικτύου.

Πάζλ

Ένα παιχνίδι που αρέσει στα παιδιά. Προσφέρει χαλάρωση και παράλληλα τα παιδιά εκείνη την ώρα χρησιμοποιούν τη λογική τους για να καταφέρουν να βάλουν σε λογική σειρά τα κομμάτια και να ολοκληρώσουν την εικόνα.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού υπάρχουν διαφορετικά παζλ, από μεγάλα και λίγα κομμάτια μέχρι μικρά και περισσότερα κομμάτια. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με παζλ.

Δακτυλομπογιές

Στα παιδιά αρέσει να βουτάνε τα χέρια τους στις μπογιές και να τις απλώνουν εντός και εκτός της κόλας που ζωγραφίζουν. Υπάρχουν ειδικές μπογιές που μπορούν να καθαρίσουν εύκολα μετά.  Ενθαρρύνετε τα παιδιά να δημιουργούν σχήματα με τα δάκτυλα τους, να αφήνουν το αποτύπωμα της παλάμης τους.

Σίγουρα μετά από αυτό θα χρειαστούν καθάρισμα κα τα παιδιά και ο χώρος σας.

Το αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά στην οικοδόμηση των νευρικών συνδέσεων που υποστηρίζουν τη σκέψη, τη μάθηση και τη δημιουργικότητα.

Ταξινόμηση αντικειμένων

Μπορούμε να βάλουμε πάνω στο τραπέζι διάφορα αντικείμενα και να ζητήσουμε από το παιδί να τα ταξινομήσει. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει με βάση τα χρώματα των αντικειμένων ή το μέγεθος τους. Σε παιδιά μεγαλύτερη ηλικίας η ταξινόμηση μπορεί να έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας π.χ. ταξινομώ τα αντικείμενα σε σχέση με τη χρήση τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι ή υλικά από βιβλιοπωλείο.

 Προσοχή σε μικρά παιδιά δεν δίνουμε πολύ μικρά αντικείμενα.

Διάβασε επίσης: Εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητα των παιδιών

Leave A Reply